banner



Huis in Utrechtse wijk Overvecht onbewoonbaar na brand

De gemeente heeft samen met bewoners, professionals en ondernemers in Overvecht de wijkaanpak Samen voor Overvecht ontwikkeld. Deze aanpak is het vervolg op het programme de Versnelling van Overvecht.

Samen voor Overvecht

In de afgelopen 3 jaar is door gemeente, bewoners en maatschappelijke partners gewerkt aan het vergroten van de leefbaarheid en de veerkracht van Overvecht en haar bewoners. Dit noemden we toen 'de Versnelling Overvecht'.

De aanpak van de Versnelling wordt nu versterkt en uitgebreid naar een brede wijkaanpak: Samen voor Overvecht. Kansen voor Overvecht staan centraal in deze aanpak.

De aanpak gaat over:

  • wonen, leefomgeving en buurten
  • veiligheid
  • welzijn en gezondheid
  • meedoen (werk, scholing, ondernemerschap)

Samen voor Overvecht betekent werken aan een wijk waar bewoners prettig samen leven en die aantrekkelijk is voor nieuwe bewoners, bezoekers, en ondernemers. Een wijk waarin de veerkracht van bewoners wordt versterkt en iedereen mee kan doen.

Ambitiedocument

In het ambitiedocument staat:

  • wat we willen bereiken
  • welke kansen er in de wijk liggen
  • hoe nosotros op de lange termijn werken aan de wijk
  • hoe we communiceren over Overvecht en de wijkaanpak

Hieronder leest u in het kort wat er in het ambitiedocument staat.

Bekijk het ambitiedocument Samen voor Overvecht (pdf, 4 MB)

Actieprogramma

In het actieprogramma staat:

  • hoe we werken aan onze ambities en kansen
  • welke stappen zijn gezet
  • welke initiatieven in 2020 gaan lopen

Samen voor Overvecht bundelt krachten met bewoners en partners van Overvecht dice het verhaal van Overvecht vertellen. En meedenken met de plannen voor Overvecht en de ontwikkeling van de wijk. Het actieprogramma is op 6 december 2019 naar de gemeenteraad verstuurd.

Bekijk het actieprogramma Samen voor Overvecht (pdf, i MB)

Resultaten voorjaar 2022

Overvecht ontwikkelt zich in 2021 licht positief. Het oordeel van de bewoners over de wijk is gestegen van four,9 in 2016 naar five,vii in 2021. Ook is in 2021, de werkgelegenheid gegroeid en er is nu minder overlast van jongeren. Bewoners geven in 2021 een v,8 aan de buurtaanpakgebieden. In 2019 was dat nog een 5.0.

Hieronder leest u de resultaten per onderdeel. Of bekijk de infographic (pdf, 675 kB).

Voortgangsrapportages

Elk jaar maken we in het voorjaar een voortgangsrapportage. In de voortgangsrapportage staat:

  • welke ontwikkelingen er zijn in Overvecht
  • welke resultaten er zijn behaald
  • welke stappen nosotros nog gaan nemen

Bekijk de voortgangsrapportage Samen voor Overvecht mei 2022 (pdf, 15 MB)

Bekijk waar we aan werken (managementsamenvatting Samen voor Overvecht mei 2022) (pdf, 3 MB)

Bekijk de monitor van 2022 met cijfers over Samen voor Overvecht

Ambities

Met de wijkaanpak Samen voor Overvecht werken we aan five ambities.

Plezierig wonen in een meer gemengde wijk

  • Meer woningaanbod voor verschillende mensen.
  • Een schone, groene, gezonde en veilige woonomgeving.

Perspectief voor jeugd versterken

  • Inzet op (taal)achterstand 0-iv jaar.
  • Toekomstperspectief in school en werk

Zorg en ondersteuning dichtbij en op maat

  • Laagdrempelige zorg en ondersteuning in de buurt.
  • Snellere en betere aanpak van geldzorgen.

Principes

Samen mét Overvechters

Plannen, acties, ontwikkelingen en resultaten bespreken we mét bewoners en ondernemers van Overvecht. We vragen Overvechters naar hun behoeften, welke kansen er zijn en werken mee aan ideeën en initiatieven van de wijk. Ook bespreken we samen de resultaten en de ontwikkelingen van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.

Denken vanuit mogelijkheden

We zien kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Op creatieve en positieve manieren zoeken nosotros naar nieuwe en duurzame mogelijkheden om de problemen in de wijk aan te pakken.

Meerdere ambities

Alle activiteiten dice wij samen in Overvecht uitvoeren dragen bij aan meerdere ambities.

Verbetering laten zien

Nosotros laten letterlijk zien op plekken in Overvecht dat er samen wordt gewerkt aan een betere wijk en doen jaarlijks verslag van de voortgang. We werken aan concrete en zichtbare resultaten in de wijk.

Positieve communicatie

Wij communiceren positief over Overvecht om het imago van de wijk te versterken. Communicatie heeft als doel om bewoners en professionals te verbinden, enthousiasmeren en activeren om zich samen in te zetten voor de wijk.

Aanpak

In x jaar krachtwijkenaanpak en three jaar Versnelling Overvecht hebben we veel geleerd over wat wel en niet werkt in Overvecht. Deze lessen nemen we mee. De kern van Samen voor Overvecht is dat we werken aan verbinden van kansen en partijen vanuit een concrete plek in de wijk. We hanteren het motto: 'plek, kans, coalitie'.

Plek

Werken op buurt, straat of portiekniveau.

Kans

Kansen op sociaal, fysiek, veiligheid en economisch vlak verbinden waardoor ze meer upshot hebben (1+one = 3). Elke kans draagt bij aan meerdere ambities.

Coalitie

Coalities per kans sluiten om samen een zo groot mogelijk effect te realiseren.

12 kansen voor Overvecht

We gaan aan de slag met 12 physical kansen in Overvecht. Met deze kansen werken nosotros aan het bereiken van de ambities die nosotros in Overvecht hebben.

Centrumgebied Overvecht

In het centrumgebied van Overvecht ontwikkelen en bouwen we samen met de eigenaren van het winkelcentrum en andere vastgoedeigenaren een nieuw centrumgebied.

Bedrijventerrein Nieuw-Overvecht

Ondernemers, gemeente en politie werken samen aan een veiliger terrein en een aantrekkelijker ondernemersklimaat. De kracht en de weerbaarheid van ondernemers staat centraal en er is meer toezicht en handhaving.

Energie voor jongeren

Meerdere initiatieven in de wijk enthousiasmeren en motiveren jonge Overvechters voor werk of opleiding in bouw of duurzame techniek.

Sociaal renoveren en snel en slim wegnemen van geldzorgen

Tijdens de renovatie van verschillende flats in Overvecht krijgen bewoners, die dat nodig hebben, hulp aangeboden op het gebied van schulden, gezondheid en werk.

Buurtaanpakken

In de buurtaanpakken Zambesidreef en THEMA-dreven werken bewoners, ondernemers en professionals samen aan een buurt waar bewoners prettig en veilig samenleven. Een buurt waarin de kracht van bewoners wordt versterkt en iedereen mee kan doen.

Groen lint door de wijk

Bewoners geven invulling aan een groene looproute zodat het groen en verschillende plekken in de wijk beter met elkaar worden verbonden en uitnodigen tot bewegen.

Project O

Project O werkt samen met Overvechters, Ondernemers, Organisaties en Overheid aan Opgaven in de wijk.

Gezondheidscentrum Amazonedreef

In gezondheidscentrum de Amazone houdt de Werkwinkel spreekuren voor bewoners die willen werken of een opleiding willen volgen. Ook krijgen bewoners hulp bij schulden.

Ontwikkelingen rondom Gagelsteede

Rondom Gagelsteede werken verschillende partijen samen om de omgeving te verbeteren. De verbouwing van Gagelsteede, Rosendael, de 10-hoog flats in de buurt van THEMA-dreven en het Groene Lint in Gagelpark worden in samenhang ontwikkeld.

Ivoordreef

De 10-hoog-flat aan de Ivoordreef wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen er 160 sociale huurwoningen,
75 middelhuurappartementen en 70 koopwoningen.

Pouwercollege

De omgeving en de uitstraling van het Pouwer College en Ithaka worden verbeterd. Zo ontstaat er voor studenten een betere leeromgeving en meer sociale veiligheid.

FC Utrecht

Met de komst van FC Utrecht naar Overvecht organiseren nosotros activiteiten om kinderen aan te moedigen meer te sporten en te bewegen.

Meedoen?

Hebt u een goed idee voor Overvecht dat aansluit bij de ambities waaraan we werken? Of wilt u aansluiten bij een van de 12 kansen? Neem dan contact met ons op via overvecht@utrecht.nl.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief van wijk Overvecht houden we u op de hoogte over de aanpak, en over wat er nog meer speelt in de wijk.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Source: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-overvecht/wat-gebeurt-er-in-de-wijk/wijkaanpak-overvecht/

Posted by: fauljectle.blogspot.com

0 Response to "Huis in Utrechtse wijk Overvecht onbewoonbaar na brand"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel